Oppilaille

TUTKINTOON PÄÄSYN EDELLYTYKSET

Tutkinto sisältää teoria- ja ajokokeen

• Teoriakokeeseen pääset, kun
    – Ajokorttilupahakemus on hyväksytty (kts. kuva alempana tähän tarvittavista liitteistä)
    – Vaadittavat teoriatunnit on käyty
    Teoriakoe varataan autokoulun toimiston kautta ja suoritetaan Ajovarman toimipisteessä Nokialla tai Hervannassa.
    Teoriakokeeseen pääset aikaisintaan kuukautta ennen vaadittavaa ikää.
  • Ajokokeeseen pääset, kun
    – Olet läpäissyt teoriakokeen
    – Olet suorittanut vaadittavan määrän ajoharjoittelua
    Ajo- ja käsittelykokeet ajetaan autokoulun ajoneuvolla.

TEORIAKOKEESEEN MUKAAN:

Opetustodistus, eli E100-lomake (saadaan autokoululta)
– Kuvallinen henkilöllisyystodistus (henkilökortti, aikaisempi ajokortti tai voimassa oleva passi)
– Tutkintomaksu, joka koostuu ajokoe- ja teoriakoemaksuista

• Ajokoemaksu
    AM121-, A1-, A2-, A- ja B-luokkien ajokoe 65 €
    AM120-käsittelykoe 28 €
  • Teoriakoemaksu (kaikilla luokilla sama) 31 €

AJOKOKEESEEN MUKAAN:

Muuta:

Ajovarma lähettää varausvahvistuksen jokaiselle oppilaalle sähköpostitse kokeiden varauksen yhteydessä. Samassa mailissa on ns. maksulinkki, jonka kautta maksun voi suorittaa etukäteen verkkopankissa. Etukäteismaksu nopeuttaa ja helpottaa asiointia katsastuskonttorilla.

HUOM! Varattu ajotunti pitää perua viimeistään edellisenä arkipäivänä KLO 16:30 MENNESSÄ tai laskutamme puolet ajotunnin hinnasta!

Inssin jälkeen:

Hyväksytyn ajokokeen jälkeen E100-lomakkeesi yhdessä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen kanssa toimivat ”ajokorttinasi” siihen asti kunnes saat oikean muovikortin postissa.

B-OPPILAILLA on ajokokeen jälkeen tasan 2 vuotta aikaa suorittaa autokoulun viimeiset kaksi vaihetta – harjoitteluvaihe ja syventävä vaihe. Harjoitteluvaiheeseen suositellaan tulemaan noin kuukausi inssin jälkeen, ja syventävään vaiheeseen saa tulla aikaisintaan 3 kk inssin jälkeen. Nämä vaiheet kannattaa hoitaa hyvissä ajoin, sillä jos ne ovat suorittamatta kun kaksi vuotta ajokokeesta tulee täyteen, menetät ajolupasi ja saat sen takaisin vasta kun vaiheet on suoritettuina ja olet toimittanut näistä todistuksen Ajovarmalle!

Klikkaamalla saat kuvat suuremmiksi!

Virtuaaliteoriatunnit:

Teoriatunnit voi suorittaa meillä joko kokonaan tai osittain virtuaalisesti! Virtuaaliteoriaohjeet saat autokoululta aloittamisen jälkeen.

Mopo- ja mauto-oppilaat suorittavat aina osan teoriatunneista virtuaalisesti.

Mopo-oppilaat

AM1 Kuljettaja riskien keskellä
AM2 Riskit ja niiden välttäminen
AM3 Mopon hallinta